Dret a llegir en digital

derecholeerdigital

 

La Federació Europea d’Associacions de Biblioteques, Informació i Documentació (EBLIDA, European Boureau of Librarys, Information and Documentation Associations) ha engegat una campanya a través de Change.org en favor del dret a llegir en digital i per sensibilitzar sobre el paper de les biblioteques en l’era digital. 

Els ciutadans europeus tenen el dret a llegir en electrònic, i també s’han de beneficiar d’aquest dret a través de les biblioteques. Les biblioteques són el vehicle que facilita el lliure accés als continguts, a la informació i la cultura per a tots els ciutadans europeus, però l’actual marc legal impedeix que puguin complir amb tots els serveis esencials per als seus usuaris en l’actual era digital, especialment en tot allò que té a veure amb el desenvolupament del mercat del llibre electrònic.

Què es demana?

Amb aquesta campanya el que es demana és:
  • Poder comprar llibres electrònics a preus justos i en condicions d’ús raonables.
  • Que els autors rebin un preu just pel préstec dels seus llibres electrònics, tal i com ho venen fent per la seva obra impresa, ampliant el Dret al Préstec Públic mitjançant la inclusió del préstec del llibre electrònic en les biblioteques.
  • Que tots els ciutadans –i no només aquells que s’ho puguin pagar- es beneficiïn de l’accés lliure als llibres electrònics en les biblioteques. Amb l’actual Llei de Propietat Intel·lectual els editors es poden negar a subministrar llibres electrònics a les biblioteques.
  • Establir una Llei clara de Propietat Intel·lectual, que permeti a les biblioteques poder complir amb la seva missió per al segle XXI de proporcionar a tots els ciutadans de la Unió Europea l’accés al a riquesa del coneixement i la ficció humana tant des de la biblioteca presencial com a distància.

Aquesta campanya de sensibilització en torn dels professionals, els polítics i el públic en general implica la distribució de cartells i postals amb el lema principal “Marc legal ja! El dret a la lectura digital”, en 20 idiomes, que es poden descarregar i integrar en blocs, pàgines web o ser impresos per a distribuir pels centres des de la pàgina principal de la campanya.

També es pot seguir a través de Facebook i Twitter

Més informació:

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s