Lectures interactives

 

freedfiction

Són moltes les raons que em porten a ser un ferm defensor dels llibres electrònics i la lectura en dispositius tàctils. Però una de les principals és l’enorme camp que s’obre amb la multiplicitat d’opcions que aquests nous formats ofereixen.

No ens enganyem: no és el mateix llegir en una novel·la que un dels personatges està escoltant “Unknown pleasures” de Joy Division, que tenir la possibilitat, al moment, d’accedir amb un link a la cançó i escoltar-la al moment. O quan s’esmenta un indret geogràfic, o quan es parla de la recepció d’un edifici, o de la decoració de les parets d’un restaurant…

En definitiva, que les noves tecnologies, els nous formats, els nous dispositius ens estan donant una gran oportunitat de fer la lectura molt més enriquidora.

De fet, cada vegada van apareixent més experiències d’aquest tipus que el que busquen, en el fons, és oferir alternatives a la lectura lineal, jugar amb noves estructures narratives. I així podem trobar novel·les interactives, geolocalitzades, o fins i tot llibres que es llegeixen con si fossin videojocs.

Aquest últim és el cas de Freed Fiction, que ofereix un producte que tal i com expliquen al bloc de Comunicación Cultural, “es tracta d’un model basat en la literatura interactiva, una mica a l’estil del ‘construeix la teva aventura’, però amb un enfocament més nou i diferent”. En el fons, el que fan és fusionar llibre i videojoc però conservant el text com a principal element.

Els seus llibres s’adrecen a un públic més adult que l’habitual d’aquest tipus d’històries interactives, i no es tracta només de “decidir si prendre un rumb o resoldre un enigma. El component interactiu fa que avançar depengui de saber jugar les diferents opcions proposades per la història”.

fredfiction2

Anuncios

Un comentario en “Lectures interactives

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s