“Xuleta” digital per a biblioteques

chuleta digital

Imatge de www.dosdoce.com

L’equip de Dosdoce.com, en col·laboració amb Elisa Yuste acaba de publicar una “Xuleta digital per a biblioteques”, infografia adreçada als professionals del món del llibre que vulguin conèixer les possibles aplicacions de noves generacions de tecnologies en els diferents àmbits de les biblioteques.

El document neix del convenciment que “les biblioteques ja no poden continuar prestant els seus serveis de la mateixa manera que ho feien durant el segle XX. Estem davant d’una transformació completa dels espais físics de les biblioteques, i ja no és suficient amb tenir presència en xarxes socials u oferir un sistema de préstec de llibres electrònics. La nova onada de tecnologies transformarà tots els serveis i els espais físics de les biblioteques”.

biblioteca-digital

Imatge de www.literaturame.net

Tal i com continua explicant el bloc de Dos Doce:

La irrupció de les noves tecnologies de tercera generació –com ara el reconeixement facial, sensors intel·ligents (beacons), sistemes de recomanació basats en satisfacció real, aplicacions interactives, entre altres novetats- ofereix a les biblioteques un impressionant ventall de possibilitats per enriquir l’experiència dels seus usuaris.

Totes aquestes noves tecnologies canviaran la forma en què les biblioteques oferiran pròximament els seus serveis als seus usuaris, la manera en què els ajuden a seleccionar continguts, el seu catàleg, la forma en què es converteixen en punts de trobada amb els seus usuaris a través de les pantalles, etc.

El potencial de les tecnologies descrites és impressionant. En l’era digital, la visita a una biblioteca deixarà de ser una activitat merament analògica per convertir-se en un procés compartit amb la tecnologia. Amb la finalitat de continuar donant el millor servei als usuaris, veurem com paulatinament les biblioteques incorporaran pròximament en els seus espais físics tot tipus de tecnologies com aquestes targetes de regal de continguts digitals, pantalles tàctils amb sistemes de recomanació basats en satisfacció real, préstec de tot tipus d’apps (educatives, interactives, jocs, etc.), catifes màgiques per detectar el comportament dels usuaris, etc., per enriquir l’experiència de la visita dels seus usuaris.”

biblioteca-banco

Imatge de www.santo-domingo-live.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s