Gamificació en biblioteques: el cas de Coldplay

coldplay

Imatge extreta de www.lavanguardia.com

 

La ‘gamificació’ (de l’anglès, ‘gamification’) consisteix en l’aplicació d’estratègies, mecàniques i dinàmiques pròpies dels jocs i els videojocs en entorns quotidians. Es tracta d’una tendència cada vegada més estesa que permet transformar tasques monòtones i rutinàries en divertits jocs que ajuden a motivar tant a treballadors (quan s’aplica en l’àmbit de les empreses) com als clients o usuaris de determinats serveis.

La gamificació, en aquest sentit, és un dels filons que les biblioteques haurien d’explotar més, ja que l’entorn bibliotecari és idoni per a l’aplicació d’aquests tipus de propostes lúdiques.

Això, en part, és el que acaba de fer Coldplay, amagant a l’interior de la biblioteca de Sant Pau i la Santa Creu, en el Raval, la lletra d’una de les cançons del seu nou disc. És a dir: que el grup ha fet de la biblioteca un espai de joc.

Unes pistes publicades a Twitter combinaven autor, llibre, biblioteca i país. I qui endevinés l’enigma i trobés el document amb la lletra de la cançó s’emportava un viatge a Londres per veure el grup en directe. En el cas de Barcelona, l’afortunada ha estat Judith Garriga, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra.

De moment, s’han trobat ja cinc cançons: a les biblioteques de México D. F., Singapur, Helsinki, Barcelona i Nova York. I encara en falten quatre.

Nou biblioteques del món protagonistes d’una immillorable campanya publicitària que incorpora elements propis de la gamificació, promoguda per una exitosa banda de rock.

Aquí trobareu la notícia sobre la iniciativa de Coldplay en aquest enllaç.

I més informació sobre gamificació en biblioteques en aquest article.

GamificacionCSS

 

 

 

Imatge de www.eddastudio.com
Anuncios

2 comentarios en “Gamificació en biblioteques: el cas de Coldplay

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s