Emocionant 1a sessió del Futbol Club de Lectura Infantil!

_IGP8111

Els campions del primer Futbol Club de Lectura Infantil!!!

 

Ahir a la tarda, la Sala Infantil de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell va acollir l’estrena del Futbol Club de Lectura Infantil. Una activitat dissenyada per vincular llibres i futbol i fer-ho d’una forma lúdica i atractiva per als seus participants, els 20 nens i nenes que hi van participar.

_IGP8084

El resultat final va ser molt satisfactori, ja que durant l’hora i mitja de partit els quatre equips van respondre preguntes, van viure emocions, van demostrar que havien llegit amb molta atenció les lectures amb les que es jugarien els partits i, per suposat, van marcar gols. Una experiència molt satisfactòria que va deixar un molt bon regust de boca ja que tots els participants es van quedar amb ganes de tornar-la a repetir.

En aquest post trobareu tota la informació sobre el reglament, en què consisteix el joc, com funciona, etc. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és el de fomentar la lectura, suggerint un tema com ara el futbol, que no sent massa habitual disposa d’una àmplia i variada bibliografia, i dissenyar una forma de parlar de les lectures una mica diferent a l’habitual. En aquest cas, si el tema dels llibres és el “futbol”… per què no trobar-nos per fer un partit?

DSC00189

El Lluís, de la Televisió del Vendrell, no es pot resistir a intentar marcar un gol!!!

DSC00217 DSC00225

Els jugadors dels equips se saluden abans de començar els partits.

Fair Play per sobre de tot!

DSC00227 DSC00230

El públic segueix expectant el desenvolupament dels partits

DSC00233 DSC00234 DSC00239

Som un equip!

DSC00240

Concentració: pregunta important!

DSC00242 DSC00246

Mig món va poder seguir en directe la retransmissió dels partits per part de El Vendrell Televisió!

_IGP8079

I això és el que vam fer la tarda de dimarts. Els 20 participants corresponien a la colla de la lectura infantil (nens i nenes de 1r, 2n i 3r de primària), i durant les dues setmanes prèvies al partit van haver de llegir “Gol!”, d’Anrell Lassen (Ed. Joventut) i “No m’agrada el futbol”, d’Andoni Egaña publicat per l’Editorial La Galera. Aquests van ser els llibres dels quals es van extreure les preguntes que van ser la base del joc.

  DSC00248

Consensuant la resposta

DSC00252

Moments de màxima intensitat

DSC00253

No podia faltar el marcador, el cronòmetre i… la Copa!

DSC00254

El públic va fer la “ola” en alguns moments dels partits

DSC00263

En total es van disputar cinc partits durant l’hora d’activitat, incloent-hi fase prèvia, semifinals i final. Tots van viure amb intensitat el desenvolupament del joc, ja que l’encert o errada en les respostes per part dels equips implicava elaborar jugades que podien acabar en gol o pèrdues de pilota que donaven oportunitat als rivals d’incrementar el seu marcador.

DSC00260

DSC00261

Un sorteig va servir per formar els equips, així com l’ordre dels partits. Rino’s Team, Atlètic Paquiderm, F.C. Monkey i Sporting Tauró van competir per guanyar-se un lloc en la gran final, i la sort i l’atzar van voler que tots els nens i nenes poguessin jugar finalment la gran final i que tots en sortissin guanyadors.

DSC00256

Atlètic Paquiderm

DSC00249

Futbol Club Monkey

DSC00251

Rino’s Team

DSC00250

Sporting Tauró

Ben contents, van poder aixecar la primera copa del Futbol Club de Lectura Infantil i se’n van emportar una artesanal medalla de record. Molt satisfactori va ser veure com van viure tots els partits i amb quina atenció es van llegir els llibres, que els van permetre respondre correctament a la majoria de les preguntes formulades.

DSC00262

Van mostrar una gran intensitat competitiva, una gran concentració en el joc i una gran professionalitat a l’hora de defensar els colors del seu equip.

_IGP8093

Però el més important de tot va ser veure com preguntaven, quan vam acabar, si es tornaria a repetir l’activitat, perquè s’ho havien passat molt bé. I aquest, justament, era el principal objectiu: que gràcies a un llibre i una lectura van passar una agradable i divertida estona.

I demà dijous, a la mateixa hora, arriba el torn del Futbol Club de Lectura Juvenil, corresponent als alumnes de 4rt, 5è i 6è, que competiran després d’haver llegit el llibre “Un gran equip”, el primer de la sèrie “Gol!” editat per La Galera i l’autor de la qual és Luigi Garlando.

_IGP8102

És el moment d’aixecar la Copa!!!

Demà més emoció, més lectures, més futbol i més gols!

Que guanyi el millor!!!

_IGP8078

5 comentarios en “Emocionant 1a sessió del Futbol Club de Lectura Infantil!

  1. Reblogueó esto en Futbol Club de Lecturay comentado:

    Tras las emocionantes sesiones del Fútbol Club de Lectura Infantil y Juvenil celebradas esta semana es un buen momento para recordar las de ahora hace justamente un año.

    Toda una experiencia en la que los participantes tuvieron la oportunidad de combinar fútbol, literatura y juego.

    Aquí, el recuerdo al grupo del Fútbol Club de Lectura Infantil.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s