Seiku, on cada lectura és una nova aventura

 Vídeo promocional de Seiku

 

Fa dos dies Julián Marquina va publicar una ressenya a la seva web sobre la plataforma Seiku, un servei que té com a objectiu el d’oferir una nova experiència lectora al públic infantil i juvenil aprofitant les possibilitats dels llibres digitals.

Tal i com diu Julián, es tracta d’aconseguir “que els llibres no segueixin una seqüència lineal en la seva història, sinó que cada lector pugui escollir o arribar a un determinat final per atzar (com passava amb els llibres “Tria la teva aventura”), prenent un camí o un altre, o tirant uns daus o una moneda a l’aire, o bé a través de la superació de petits videojocs integrats en la pròpia història. Així mateix, la plataforma anima als autors a crear, desenvolupar i publicar els seus llibres multiaventura digital”.

seiku

A la pàgina web del servei s’explica que Seiku és una biblioteca virtual els llibres de la qual ofereixen una nova experiència a la lectura mitjançant la ‘gamificació’ i històries no lineals en les que el lector/jugador interactua i pren decisions relacionades amb la trama. Seiku és també una plataforma per autors on poder generar i publicar llibres interactius. Una lectura que va més enllà del text i ofereix una experiència inigualable en la qual el lector assenyala el rumb de la seva aventura.

A la seva ressenya Julian també indica que el projecte està liderat per l’enginyer informàtic Fran Cabrera, en col·laboració amb altres estudiants de la Universitat de La Laguna (Canàries).

La idea ha estat presentada en varis concursos d’idees aconseguint molts bones crítiques i resultats. Segons assenyala el mateix Fran Cabrera al eldiario.es la idea va ser presentada al certamen Apps de Telefonica i, el febrer de 2014, a StarUp (patrocinada per Google), on va ser la més votada pels assistents, aconseguint 3 dels 6 premis existents. La seva propera destinació serà Mèxic per defensar aquest projecte empresarial i convèncer a algun Business Angel per aconseguir el capital necessari.”

Julián Marquina acaba la seva ressenya dient que aquesta iniciativa li sembla una molt bona manera d’apropar l’hàbit lector als més joves, “que vegin la lectura com un videojoc que els enganxi i els faci voler arribar fins al final.”

I afegeix:

La veritat sigui dita. M’encantaria veure aquest tipus de llibres en les biblioteques, i que els joves usuaris facin cues per aconseguir un d’aquests exemplars digitals”.

Completament d’acord, Julián. I també estic convençut que d’aquí a un temps no sé si es faran cues, però segur que aquest tipus de llibres seran habituals en les biblioteques (si és que continuen existint, és clar).

 Publicación2

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s